een groot kasteel met indrukwekkende kasteeltuin

Kamperen in het voorjaar

De Achterhoek is de ideale regio om in het voorjaar het nieuwe kampeerseizoen in te luiden. Dartelende lammetjes in de wei, frisgroene blaadjes aan de bomen – is de lente ergens mooier dan in de Achterhoek? Stap op de fiets en geniet van die allereerste zonnestralen op je huid. Niet voor niets staat de Achterhoek bekend als één van de mooiste fietsregio’s van het land. Kilometers goed onderhouden fietspaden en prachtige fietsroutes liggen op je te wachten. Ook voor wandelaars valt er veel te genieten.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Kom in het voorjaar voordelig kamperen

Goed nieuws! De Camping Card Achterhoek (CCA) is ook in het voorjaar geldig! Met de CCA kampeer je in het voorseizoen extra voordelig bij 25 Achterhoekse campings en krijg je bij diverse attracties korting. Ben je op zoek naar een kleinschalige camping met rust en privacy? Of juist naar een gezellige familiecamping met veel vertier? In de Achterhoek vind je het allemaal. Kies jouw ideale camping uit, voor jouw ideale kampeervakantie! Heb je zelf geen tent of caravan? Geen probleem: op veel campings kun je een chalet, safaritent of stacaravan huren. Het grote genieten kan meteen beginnen!! Bekijk hier het aanbod.

tijd voor cultuur

Wie ‘Achterhoek’ zegt, zegt kastelen. Verspreid in het landschap liggen tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse Adel. Sommige oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, andere als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw. Deze indrukwekkende gebouwen komen in het coulisselandschap prachtig tot hun recht. Maar denk ook eens aan de vele musea en galeries. Een bezoek aan de Achterhoekse musea inspireert jong en oud. Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. Kom een dagje cultuursnuiven en sfeer proeven!

Fietsen en wandelen in het voorjaar

Dankzij het handige keuzepuntensysteem stippel je heel gemakkelijk een route uit. Met ruim 3.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden en 150 startlocaties is er voldoende keuze! Op achterhoek.nl/routes vind je de mooiste wandelroutes om je kampeervakantie compleet te maken.