Culinair genieten

van heerlijke recepten

door Achterhoekse chefs

Culinaire recepten voor op de camping

Negen chefs uit de Achterhoek hebben heerlijke recepten samengesteld die je eenvoudig op een campingpitje kunt bereiden. De ingrediënten komen natuurlijk uit eigen streek en zijn verkrijgbaar bij de streekproducenten. Zo proef je het beste van de Achterhoek, gewoon voor je eigen tent of caravan.

Heerlijke Achterhoekse streekproducten

In de Achterhoek zijn ze volop verkrijgbaar: verse producten van eigen bodem. Of het nu gaat om groenten en fruit, zuivel en vlees, sappen en dranken of smaakmakers zoals mosterd en jam.

Liefhebbers van lekker eten en drinken weten het allang, met een kampeervakantie in de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De streek barst namelijk van de ambachtelijke streekproducten en fantastische restaurants. Of je nu houdt van een goed glas wijn, een ambachtelijk gebrouwen biertje of een heerlijk stukje boerenkaas, in de Achterhoek moet je zijn! Je proeft gewoon dat alles met passie gemaakt, geteeld en bereid is. Voor meer informatie over streekproducenten uit de Achterhoek klik hier.

Nieuwsgierig geworden?

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Achterhoekse procureur

Met seizoensgroenten en truffelaardappelen
 

Mike chef van LEV by Mike in Winterswijk:
”Gasten een onvergetelijke avond bezorgen, dat is waar het mij elke dag opnieuw om te doen is. Koken is zoveel meer dan in een pannetje roeren. ‘Werelds’ koken met producten uit eigen streek, dat geeft zo’n voldoening”.

Zin in dit gerecht gekregen?

Franse Coq Au Vin

Van Achterhoekse kip & aardappelen


Boet Berendsen van bistro de Olliemölle
Wie de Olliemölle binnenstapt, voelt de historie van een bijzondere plek. Ooit waren de watermolens van Prins Willem V van Oranje. Al ruim 25 jaar is Bistro de Olliemölle op deze prachtige locatie gevestigd. Dat je hier lekker kunt eten bevestigd de Bib Gourmand vermelding 2020. Chef Boet deelt graag een frans recept met Achterhoekse producten voor jou op de camping.

Zin in dit gerecht gekregen?

Sukade

Met polenta van spek en geitenyoghurt


Lars Elshof van Carpe Diem
Lars Elshof zwaait sinds kort de scepter in de keuken bij Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. De historische en karakteristieke Havezathe is gelegen aan de rand van de Montferlandse bossen. Lars maakt graag gerechten met producten uit te streek.

Zin in dit gerecht gekregen?

Boeren-groentetortilla

Met extra belegen kaas
 

De keuken van Hackfort
De Keuken van Hackfort is gelegen op een prachtig landgoed. Tot het landgoed behoren het kasteel met wandelbos, een tuinmanswoning, de watermolen, vele boerderijen, de historische moestuin en het koetshuis waar sinds 2011 brasserie de Keuken van Hackfort gevestigd is. De groenten- en fruitsoorten die op met menu staan komen veelal uit de moestuin: die met passie door vrijwilligers van Natuurmonumenten wordt onderhouden. Zo proef je het beste van de Achterhoek, gewoon voor je eigen tent of caravan.

Zin in dit gerecht gekregen?

Achterhoeks lekkers...

Tot de laatste kruimel


Twee recepten van Nel Schellekens
Ontdek de Smaak van de Achterhoek! Dat zijn de woorden van Nel Schellekens bekend als de van-kop-tot-kont-chef. Een, in 2019 geheel gerestaureerde, Rijksmonumentale boerderij op een prachtig Natuurmonumenten landgoed is haar culinaire proeftuin “Het Keunenhuis” in Winterswijk. Daar werkt ze samen met bijzondere boeren, burgers en buitenlui. Al meer dan 25 jaar heeft ze een ‘Achterhoeks landschap-op-het-bord’-keuken waarin 0% waste-100% taste, streek en samenwerking centraal staan. Nel werkt met de seizoenen mee, ontwikkelt en produceert Achterhoekse producten en het woord ‘voedselverspilling’ is haar vreemd. Alles gebruiken; van kop-tot-kont-koken noemt ze dat.

Zin in deze gerechten gekregen?

Weide bavette

Gerbert Ruikes van de Gouden Leeuw
In het hart van Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, is het sfeervolle Hotel Restaurant Herberg de Gouden Leeuw gevestigd. Bronkhorst heeft sinds 1482 stadsrechten en is met zijn 150 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Gerben Ruikes is de chef in de keuken en werkt met een wisselende seizoenskaart met klassieke en hedendaagse streekgerechten.

Zin in dit gerecht gekregen?

Achterhoekse Roti

Mark Captein van Orangerie de Pol
Chef kok Mark Captein van Orangerie de Pol in Doetinchem werkt graag met producten die op kleine schaal geproduceerd worden en tevens op fietsafstand te vinden zijn. Producten uit de Achterhoek, gecombineerd met internationale kooktechnieken. Achterhoekse Roti is het favoriete recept van Mark vanuit zijn tijd als chef kok in Curaçao en Bonaire. Een ding weet Mark zeker: iedereen wordt altijd blij als we dit gerecht eten. Het is een stoofpotje wat lekker is om zo te eten of traditioneel met een roti plaat, maar kan ook prima met een broodje.

 

Zin in dit gerecht gekregen?

Roergebakken scharrelkip

Van Den4akker Culinaire ‘gerecht’igheid


Chiel Abbink van Raedhuys in Lochem
In een historische setting van het oude Lochemse raadhuis trakteert chef Chiel zijn gasten op een culinaire beleving. Chiel kookt graag een verrassingsmenu met streekproducten uit de Achterhoek.

Zin in dit gerecht gekregen?

Gepofte ui

Met geitenkaas en honingdressing


Bjorn Massop van Villa Ruimzicht
Chef kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft een passie voor producten van eigen bodem. Samen met zijn keukenbrigade zorgt hij ervoor dat ambachten in stand worden gehouden. Speciaal voor op de camping heeft Bjorn een recept samengesteld met ingrediënten uit de streek en zelfs een ingrediënt die je op de camping kunt vinden. Zo proef je het beste van de Achterhoek, gewoon voor je eigen tent of caravan.

Zin in dit gerecht gekregen?