Winterkamperen

in de Achterhoek

Kom winterkamperen in de Achterhoek

Steeds meer campings zijn ook in de winter geopend. Niet zo vreemd, want winterkamperen is een fijne manier van vakantie vieren. Het is dan heerlijk rustig op de camping, dus je hebt veel privacy. Met een extra dikke slaapzak en af en toe een warme douche in een verwarmd sanitairgebouw blijf je goed op temperatuur. Ben je toch bang dat het te koud wordt in je tent of caravan, huur dan een verhuuraccommodatie. Nóg een voordeel: in de winter ligt de Achterhoek er prachtig bij. Misschien word je zelfs wel getrakteerd op een sereen sneeuwlandschap! 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Winterkamperen kan hier

Bovenstaande campings zijn ook in de winter geopend. Bij sommige campings kun je echt komen kamperen, bij andere ben je welkom met je camper of boek je een comfortabele verhuuraccommodatie. Let op: in de winter zijn niet altijd alle faciliteiten geopend, vraag dit van tevoren even na. 

Tips voor winterkamperen

Kamperen in de winter gaat iets anders dan in de zomer. Met deze tips wordt je wintervakantie in de Achterhoek zeker een succes:

  • Ga je in een tent slapen? Leg een extra isolatiedoek onder je tentgrondzeil en zorg dat je stevige haringen bij je hebt voor als de grond bevroren is.
  • Met een slaapmat met hoge isolatiewaarde, een dikke slaapzak, een extra fleecedeken en een slaapmuts krijg je het ’s nachts niet koud.
  • Het wordt ’s avonds vroeg donker, denk dus goed na over voldoende verlichting. 
  • Vraag altijd even na of het toegestaan is om een vuurtje te maken.
  • Laat bij vorst de caravankachel continu branden, anders bevriezen waterleidingen en watertanks.
  • In de winter verbruik je meer gas dan in de zomer, zorg dus dat je voldoende gasflessen hebt. 

De Achterhoek in winterse sferen

Ook in de winter is de Achterhoek het ontdekken waard. Maak een lange wandeling langs berijpte weilanden en door de uitgestrekte bossen waar een weldadige rust heerst. Bij diverse horecagelegenheden is het daarna heerlijk opwarmen met een kom erwtensoep of beker warme chocolademelk. De steden en dorpen zijn in de winter sfeervol verlicht. En heb je het geluk dat er ijs ligt? In deze waterrijke streek zijn heel veel plassen, beekjes en schaatsbanen waar je de ijzers kunt onderbinden.