Wijn en Streekproducten

De Achterhoek is met ruim dertig hectare aan wijnranken één van de grootste wijnstreken van Nederland. Meer dan twintig wijngaarden liggen verspreid over de regio en geven het landschap hier en daar een mediterraan tintje. De meeste wijngaarden zijn opengesteld voor publiek.

De wijndomeinen liggen vaak bij een boerderij waar ook aan akkerbouw of veeteelt wordt gedaan. Wat voor veel boeren een decennium geleden begon als bijverdienste, is tegenwoordig voor sommigen de kern van het boerenbedrijf geworden. De wijnboeren in de Achterhoek presenteren zich gezamenlijk. Zij stellen hun bedrijven open en laten je graag de Achterhoekse wijnteelt zien en beleven. En proeven natuurlijk, want bijna alle wijngaarden bieden rondleidingen en proeverijen aan! Uiteraard zijn de wijnen ook te koop. Langs de wijngaarden zijn zes fietsroutes gerealiseerd, die zijn gebundeld in een gratis wijnroute-brochure, waarin ook de wijngaarden vermeld staan. Meer informatie: www.achterhoek.nl/wijn

Naast wijn zijn er ook tal van andere heerlijke streekproducten te vinden in de Achterhoek. In het voorjaar geniet je van de heerlijkste asperges en vanaf oktober staat er bij veel restaurants weer wild op het menu (www.wildetenindeachterhoek.nl).

De streek barst van de ambachtelijke streekproducten en fantastische restaurants. Of je nu houdt van een goed glas wijn, een ambachtelijk gebrouwen biertje, een blokje boerenkaas of een klassiek asperge-gerecht: in de Achterhoek moet je zijn! Je proeft gewoon dat alles met passie gemaakt, geteeld en bereid is. 

Ontdek de streekproducten van de Achterhoek

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren