een grote beek met in de verte een huis. op de voorgrond zijn gele boterbloemen te zien en hoog gras

Campings in de natuur

Campings in de prachtige natuur van de Achterhoek

Alle natuurliefhebbers opgelet! Ook de Achterhoek heeft ze: campings gelegen op de mooiste plekjes met een natuurrijke omgeving. Perfect om al fietsend of te voet te ontdekken. Na elke bocht word je verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristiek doorkijkje. Je gaat door bossen en landerijen en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier! Kom zelf het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek ontdekken.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Rustige campings 

Kom even helemaal tot rust tijdens een vakantie op een rustige camping in de Achterhoek. Wakker worden van het geritsel van de bomen, de vogels die vrolijk hun lied zingen of het gekabbel van een beekje. Begin de dag met heerlijke vers gebakken broodjes en een geurend kopje koffie. Een vakantie waar je even niets moet, maar alles mag. Kom rustig kamperen in de Achterhoek en ontdek, ontspan en ontmoet.

Fietsen of wandelen in de natuur

Dat betekent verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.  Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een knooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf! Op het digitale routeportal staan de mooiste routes voor je klaar.

Kastelen in de Achterhoek

De kastelen in de Achterhoek maken al eeuwenlang deel uit van het Achterhoekse landschap en haar geschiedenis. Ze staan er al sinds de middeleeuwen. Sterker nog: de Achterhoek heeft de meeste middeleeuwse kastelen van heel Nederland! Ben jij een liefhebber van kastelen dan is de Achterhoek dé streek voor jou! 

Theetuinen en wijngaarden

Tijdens een fiets- of wandeltocht is het is heerlijk om even een pauze in te lassen in één van de Achterhoekse theetuinen. Je geniet tussen de bloemenpracht van zelfgemaakte lekkernijen. Er zijn vaak verschillende leuke zitjes in de tuin, waar je heerlijk in de zon of schaduw kunt zitten. En als het weer niet meewerkt, dan bieden prieeltjes en de serres een uitkomst. Een theetuin is dé plek om even tot rust te komen. Naast theetuinen is de Achterhoek ook heel wat wijngaarden rijk. De wijnbouwers laten je graag de Achterhoekse wijnbouw beleven. Zij organiseren rondleidingen door de wijngaarden, wijnproeverijen, wijnfeesten en volledig verzorgde arrangementen. Gedurende het jaar zijn er daarnaast verschillende evenementen die in het teken staan van de wijn.